Prajitura cu crema de portocale

de Toamna07 in Prajituri, 8 Iul 2013 | 28793 vizualizari

 

O prajitura usoara cu o aroma foarte placuta de la portocala care-i desavarseste crema.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 4 foi :

  • 8 linguri zahar8 linguri ulei8 linguri lapte(sau chiar apa)
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
  • 30 linguri de faina(aprox.)
  • un strop de sare

Crema de portocale:

  • 350 ml.lapte
  • 200 g zahar
  • 250 gr unt gras(82% grasime)
  • 1 portocala mare (spalata cu apa calda si stearsa bine )
  • 4 linguri de amidon sau 6 linguri cu gris
  • 1 ciocolata alba
  • esenta de portocale(optional)

Decor:

  • 1 ciocolata neagra rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Mod de preparare foi:

Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei .
Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina culoare pe margini.

Mod de preparare crema:

Am pus 250 ml lapte cu zaharul si coaja de portocala(decojita cu cutitul de legume in fasii mari si subtiri,fara partea alba) pe foc.Lasam cojile in lapte sa infuzeze pana incepe sa fiarba.
Amidonul l-am dizolvat  in laptele ramas(100 ml) pe care l-am adaugat in laptele aromat de pe foc dupa ce am scos cojile.Potrivim focul mic si amestecam foarte bine cu un tel pana devine o crema fina in care adaugam ciocolata bucatele.
Stoarcem portocala si adaugam zeama;mai tinem putin pe foc si apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit, punem untul tinut la temperatura camerei,coaja rasa de portocala si esenta de portocale(daca dorim) si frecam bine cu mixerul.
Oricum, crema fina este destul de parfumata de la coaja de portocala infuzata in lapte.
Portionam crema intre foi, plus putina crema cu care ungem ultima foaie.
Acoperim prajitura si o dam la rece pana a doua zi cand va fi frageda si perfecta pentru a fi taiata.
Radem ciocolata neagra pe deasupra.

Este extraordinar de gustoasa si frageda.
Daca dorim sa pregatim crema cu gris in loc de amidon ,procedam in felul urmator:
Fierbem laptele cu zaharul,coaja de portocala,apoi adaugam grisul si lasam sa fiarba pe foc mic  pana se ingroasa bine,amestecand continuu sa nu se lipeasca.
Dam la o parte de pe foc,lasam 15 minute sa se racoreasca,apoi adaugam untul taiat cubulete,mixand la viteza mare pana se obtine o crema care si-a dublat volumul.Adaugam aromele si zeama de portocala,mixam si...gata.
Nu se mai adauga ciocolata alba!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale